Notranja oprema

Poslovni prostori Martmetal

Lendava, 2019-2020 (v izdelavi)
Ekipa: Bojan Lebar, Žiga Misjak
Naročnik: Martmetal d.o.o.
Vizualizacije: Maja Smonkar
Fotografije: Bojan Lebar

 


Očesna ordinacija in optika Oftalma

Ljubljana, 2014
Ekipa: Bojan Lebar, Žiga Misjak
Naročnik: Oftalma d.o.o.
Fotografije: Bogdan Zupan

Lokal se nahaja v pritličju terasastega bloka v Kosezah. Glavni namen tlorisne razporeditve in notranje opreme je bil združiti dejavnost optike in očesne ordinacije v enotnem prostoru. Zasnova lokala ustreza sodobnim smernicam oblikovanja manjših zdravstvenih ordinacij in butičnih trgovskih prostorov. Obstoječa stenska konstrukcija deli prostor na dve enoti s sprednjim povezovalnim delom, ki se v celoti odpira  na ulico. Prednji prostor ima večnamenski in reprezentančen značaj. Vanj se vstopi osno, tako da je v levem delu čakalnica za paciente, v desnem pa optika z razstavljenimi produkti. Stena, ki loči bolj odprt vhodni prostor od zdravstvenih prostorov v ozadju, služi tudi kot predstavitvena fronta z razstavnimi nišami in tako nadomešča izložbo v klasičnem pomenu. Razporeditev prostorov v ozadju sledi funkcionalnim zahtevam očesne ordinacije. Prostori so razporejeni tako, da je možno prehajanje in kroženje med njimi.


Kavarna Praline

Moravske Toplice, 2010
Ekipa: Bojan Lebar, Mladen Perić
Naročnik: Terme 3000 d.o.o.
Fotografije: Bogdan Zupan

V sklopu termalnega okolja se je pokazala potreba po kavarni. Obstoječi objekt se je z novim nadstreškom in teraso razširil navzven in ponudil kavarniško udobje, pa tudi oblike, prijetne za dotik in pogled. S širitvijo je notranji prostor dobil sodoben arhitekturni okvir, se odprl in omogočil obiskovalcem doživetje zunanjega prostora.


HYPO Leasing Nova Gorica

Nova Gorica, 2009
Ekipa: Bojan Lebar, Mladen Perić
Naročnik: Hypo Leasing d.o.o.
Fotografije: Bogdan Zupan

Oprema poslovnih prostorov je sledila jasnosti arhitekturnega izraza. Odprt glavni prostor pregrajujejo nižje omarice, daljša stena pa je sestavljena iz visokih omar s steklenim zgornjim delom. Izrazita višina prostora je dopustila igro s svetili, ki kot nekakšna lebdeča telesa mehčajo prostor.


Frizerstvo MS

Murska Sobota, 2001
Ekipa: Bojan Lebar, Andrej Pilih
Naročnik: FRIZERSTVO Murska Sobota d.o.o.
Fotografije: Bogdan Zupan

 

Projektiranje frizerskega salona je vključevalo tudi projektiranje posameznih pohištvenih elementov. Največji prostor pripada salonu za oblikovanje pričesk, manjši pa si sledijo po funkciji. Belina tlaka in sten razširja, poglablja prostor; ogledala, postavljena vzdolž dveh nasprotnih strani, pa ga še dodatno podaljšajo. V sredinskem delu je zanimivo oblikovan sprejemni pult z rdečim poudarkom.


Moderna P31

Ljubljana, 2000
Ekipa: Bojan Lebar, Gordana Bence
Naročnik: Moderna d.o.o.
Fotografije: Bogdan Zupan

Pisarna arhitekturnega biroja obsega dva manjša prostora v dveh etažah v sodobni poslovni zgradbi. Vstopni in hkrati reprezentančni del predstavlja delovni prostor ustvarjanja, spodnji prostor pa je namenjen izložbi in predstavitvi prodajnih artiklov. Rdeča barva likovnih del na steni ob pisalni mizi v vstopnem delu deluje energično in vzpodbuja ustvarjalnost. Arhitekturna risba kot prvi korak v komunikaciji se na navidezno praznem polju ustvarja kot kontrapunkt svoji podlagi.


Stanovanje UR

Celje, 2000
Ekipa: Bojan Lebar
Naročnik: zasebni

Pri prenovi mansardnega stanovanja je bilo potrebno upoštevati določene konstrukcijske elemente in jih na zanimiv način umestiti v novo ureditev. Izpostavljeni so s kontrastom temnega in svetlega, tako da temni leseni deli rišejo okvir prostorov in prisluškujejo prisotnosti novega. Poseben poudarek je na oblikovanju svetlobe in omar, ki zapolnjujejo in korigirajo dano obliko.


Pisarna HM

Portorož, 1999
Ekipa: Bojan Lebar
Naročnik: HM
Fotografije: Bogdan Zupan

Pisarna ima željo po morju zarisano v stekleni osvetljeni steni. Prav tako je prostranost morja vodila izbiro barv. Pohištveni elementi so izdelani posebej po načrtih in skupaj s prostorom sledijo skrbno načrtovani zgodbi mirnega delovnega prostora. Arhiv, tajništvo in direktorjeva pisarna se združujejo v povezano enoto.


Rebel

Murska Sobota, 1999
Ekipa: Bojan Lebar
Naročnik: Rebel d.o.o.
Fotografije: Bogdan Zupan

Sodobno načrtovan odprt prostor pisarn, ki so z izjemo direktorjeve ločene s stekleno steno. Sejna soba je v obliki steklenega kubusa, za njo pa se nahaja arhiv. Po ideji arhitekta se tako prostor razgrne kot odprta knjiga in dialog glasno izpiše med zidovi.


In Caffe

Murska Sobota, 1998
Ekipa: Bojan Lebar
Naročnik: zasebni
Fotografije: Bogdan Zupan

Osrednja točka prostora je točilni pult, ki ima hkrati tudi funkcijo svetlobnega telesa. Žlahtna transparentnost oniksa in nizanje palic ustvarita elementu dodano vrednost. Tako oblikovan prostor deluje brezčasno in trajno.


Zlatarna Mandič

Murska Sobota, 1997
Ekipa: Bojan Lebar
Naročnik: zasebni
Fotografije: Bogdan Zupan

Vstopna fasada je v srebrni barvi, skozi katero obiskovalec vstopi v prostor svetlega lesa, ki simbolizirala zlato. Že prvi zunanji vtis obiskovalcu naznani, kam vstopa. Znotraj se oblike še izčistijo in v svetlih tonih vabijo k nakupu. Mizice na sredini prostora predstavljajo posamezne otoke za predstavitev artiklov kupcem. Siva barva tlaka nadaljuje srebrno hladno podobo zunanjosti tudi v notranjosti.

Stopite v stik z nami

Biro in razstavni prostor Jarška cesta 10b, 1000 Ljubljana

Odpiralni čas:
Ponedeljek - Petek: 9:00-12:00, 14:00-17:00
Sobota: Po dogovoru

T +386 5 902 00 95 F +386 5 902 00 96 E info@moderna.si


facebook | pinterest
instagram - showroom
instagram - arhitektura