Industrijski objekti

Poslovno-proizvodni objekt Medicop

Murska Sobota, 2019
Ekipa: Bojan Lebar, Žiga Misjak
Naročnik: Medicop d.o.o.
Fotografije: Miran Ogrin

Objekt združuje visokotehnološke rešitve in premišljeno oblikovanje poslovnih prostorov znotraj enotnega volumna. V krajino je umeščen kot racionalno zasnovan kubus. Na treh straneh ga definirajo gladki fasadni paneli v barvi aluminija in funkcionalno razporejena kompozicija odprtin, na glavni vhodni strani poslovnega dela pa steklena fasada, ki odseva krajino in z repeticijo vertikalnih elementov ustvarja sekvence svetlobe in sence. Preko steklene fasade se začuti transparentna notranjost. Njen osrednji motiv je dvovišinska galerija, ki kot srce objekta napaja prostore z zenitalno svetlobo. Omogoča poglede in tvori skupnost podjetja. V proizvodnem delu, ki ga zaznamuje hidbridna konstrukcija prefabriciranih betonskih elementov in lesenih nosilcev, izdelujejo reševalna vozila in medicinsko opremo. Objekt nudi svetel, zračen in urejen prostor za delo, s poudarkom na naprednih tehnoloških in oblikovnih rešitvah.


Poslovno-proizvodni objekt Ipros

Drenov Grič, 2017
Ekipa: Bojan Lebar, Žiga Misjak
Naročnik: Ipros d.o.o.
Fotografije: Miran Ogrin

Poslovno-proizvodni objekt je zasnovan kot enoten volumen, deljen na temen podstavek in svetel glavni volumen, ki na sprednjem delu konzolno previseva in se zaključi z reprezentančno stekleno fasado. Poslovni del ima pritličje in dve nadstropji, ki jih povezuje osrednje stopnišče s strešnim svetlobnikom. Proizvodni del ima višje pritličje za proizvodnjo težkih industrijskih izmenjevalcev toplote iz nerjavečega jekla in proizvodnjo v nadstropjo, ki je na nivoju drugega nadstropja poslovnega dela. V tem svetlem prostoru, ki ga definirajo leseni nosilci in leseni strešni paneli s strešnimi svetlobniki, proizvajajo lažje proizvodne sisteme za farmacevtsko in prehrambeno industrijo.


Proizvodna hala Seaway Yachts

Puconci, 2014
Ekipa: Bojan Lebar, Mladen Perić
Naročnik: Seaway yachts d.o.o.
Fotografije: Bogdan Zupan

Proizvodni objekt je umeščen v degradiranem območju bivšega glinokopa. Lega v poglobljenem terenu pogojuje transparentnost zgornjega dela večjega volumna, ki je viden z daljave in ponoči žari kot svetlobno telo. Objekt združuje različne proizvodne in upravne funkcije v kompaktnem volumnu. Tlorisno je razdeljen na trakt z večjo enovišinsko halo in trakt z dvema manjšima halama ter upravnim delom v dveh etažah. Izbor konstrukcije je prilagojen zahtevam proizvodnje ter razponom. Tako je konstrukcija hibridna – v večji hali jeklena z lesenimi nosilci, v manjših halah betonska z jeklenimi nosilci. Pregledno zasnovan tloris omogoča prilagoditev objekta različnim vsebinam.


XAL Murska Sobota - faza 3

Murska Sobota, 2016-2017
Ekipa: Bojan Lebar, Žiga Misjak
Naročnik: XAL svetila d.o.o.
Fotografije: Miran Ogrin, Žiga Misjak

Objekt za izdelavo svetil se nahaja v industrijski coni Murska Sobota. V tretji fazi se je kapaciteta objekta podvojila, oblikovno in konstrukcijsko pa se njegov koncept nadaljuje. Zasnovan je kot srebrn ortogonalen volumen z racionalnim rastrom fasadnih panelov in okenskih pasov. Glavna pridobitev nove faze je hala za prašno barvanje. Dodan je bil tudi steklen pisarniški kubus znotraj hale za končno montažo in avtomatizirano skladišče. Konstrukcija objekta je prefabricirana AB v kombinaciji z lesenimi lepljenimi nosilci in jeklenimi paličnimi nosilci v hali za prašno barvanje. Objekt se v osnovi ogreva in hladi s toplotno črpalko voda-voda, velik del energije pa se zagotovi iz odpadne toplote prašnega barvanja, kjer greje kotel na lesne sekance. Tehnološki proces prašnega barvanja je krožno zaprt, zato so vplivi objekta na okolje minimalni. Objekt nudi svetel, zračen in urejen prostor za delo.


XAL Murska Sobota - faza 2

Murska Sobota, 2012
Ekipa: Bojan Lebar, Branko Burnać, Mladen Perić
Naročnik: XAL svetila d.o.o.
Fotografije: Bogdan Zupan


XAL Murska Sobota - faza 1

Murska Sobota, 2010
Ekipa: Bojan Lebar, Branko Burnać, Mladen Perić
Naročnik: XAL svetila d.o.o.
Fotografije: Bogdan Zupan

Industrijski objekt za proizvodnjo in skladiščenje se nahaja v pomurski regiji v industrijski coni v naselju Nemčavcev. Zasnovan je v obliki srebrnega kubusa, katerega enostavna oblika sledi urejenemu rastru. Dominanten element je sprva predstavljalo zunanje stopnišče, ki pa ga je kasneje vizualno dopolnil velik grafičen zapis logotipa podjetja na fasadi.


Logistični center KEMA

Puconci, 2009
Ekipa: Bojan Lebar, Branko Burnać, Mladen Perić
Naročnik: Kema Puconci d.o.o.
Fotografije: Bogdan Zupan

Logistični center Kema je razdeljen na pisarniški del s priročnim skladiščem in na skladiščno halo z visokimi regali.

Stopite v stik z nami

Biro in razstavni prostor Jarška cesta 10b, 1000 Ljubljana

Odpiralni čas:
Ponedeljek - Petek: 9:00-12:00, 14:00-17:00
Sobota: Po dogovoru

T +386 5 902 00 95 F +386 5 902 00 96 E info@moderna.si


facebook | pinterest
instagram - showroom
instagram - arhitektura